ORCAči získali 3 zo 4 titulov Majster SR v žiackych kat. na M-SR v DP

Dňa 4. 7. 2015 sa na Ružinovskom jazere v Bratislave konal Ružinovský maratón pre širokú verejnosť, ktorého súčasťou boli aj Majstrovstvá SR v diaľkovom plávaní. Na štart sa postavilo aj 10 odvážnych ORCAčov :) a dokonca v kategórii pre verejnosť aj náš tréner Lukáš Veizer. Získali sme 5 medailí (3 zlaté, 1 striebornú, 1 bronzovú).  Na M-SR sa súťažilo v troch disciplínach, a to na vzdialenosť 1 km, 3 km a 5 km.

Trať 5km, pre seniorov a juniorov,  bola bez našej účasti.

Na trať 3 km sa prihlásili Oliver Ripka (4. miesto v kat. juniorov) a Karolína Balážiková, ktorá v kat. starších žiačok  získala 1. miesto a zároveň a titul "Majster SR".

Najväčšie úspechy sme ale zaznamenali na trati dlhej 1 km, kde nás reprezentovalo v kategórii mladších žiakov 8 plavcov.

Z našich 4 chlapcov (Čuda, Hromek, Poliačik, Švajdlenka) si najlepšie na otvorenej vode počínal Jakub Poliačik, ktorý časom 15:57,72 obsadil 1. miesto a stal sa Majstrom SR.

Najväčšiu radosť nám urobili naše dievčatá (Adámková, Filipovičová, Polčičová, Vozárova).

Hneď od úvodných metrov bolo jasné, že o titul Majsterky SR v mladších žiačkach budú  bojovať naše dve plavkyne Alžbeta Polčičová a Lucie Adámková.  

Záver zvládla lepšie Alžbetka, ktorá v záverečných metroch nadelila Lucke 4 sekundy a časom 15:11,00 obsadila 1. miesto. Lucka skončila druhá v čase 15:15,10. Radosť sa ešte znásobila, keď do cieľa na 3. mieste v čase 16:04,82 doplávala aj naša Mia Lýdia Filipovičová. Pri vyhlasovaní výsledkov sme mali na stupienkoch víťazov  v mladších žiačkach TRIO ORCAčok. 

Gratulujeme :) 

 



« späť