ORCAB na MSR

Majstrovstvá SR v plávaní Open a juniorov

9. - 11. 6. 2023 sa v šamorínskej vonkajšej päťdesiatke konali letné Majstrovstvá SR v plávaní  Open a juniorov. Pri účasti 437 plavcov z 56 slovenských klubov sa naša 30 - členná výprava prezentovala nielen kvalitnými výkonmi ale aj medailovými umiesteniami. Vo všetkých vekových kategóriách sme vyplávali spolu uctihodnú zbierku 12 - 11 - 10. Okrem toho sa podarilo zaplávať aj 3 klubové rekordy a 48 osobných rekordov. Medzi medailistov sa zaradili či už v individuálnych alebo štafetových disciplínach títo ORCA - či: Teresa Ivan, Horňáková Nadine, Mišíková Alexandra, Fekete Samuel, Ciesarová Simona, Grožajová Lea, Sedlák Samuel, Dinková Michaela, Ripková Zora, Blštiaková Zuzana, Poliačiková Kristína, Adámek Lukáš, Krištofová Anna,  Maren, Králová Naty, Javorčík Jakub, Godarský Šimon a Mittheis Adam. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu klubu, medailistom posielame gratuláciu a netrpezlivo čakáme na mladšie ročníky.
12.06.2023

Majstrovstvá SR Open a juniorov v krátkom bazéne 2022

Predvianočný víkend sa v šamorínskom 25 m bazéne konali MSR v kategórii Open a junior. Za účasti viac ako 320 plavcov z 50 - tich slovenských klubov sa prezentovali aj ORCA - či. Počas troch dní ( 16. - 18. 12. 2022 ) vyplávali celkovo 26 medailových umiestnení vo všetkých vekových kategoriách nielen v individuálnych disciplínach ale  aj v štafetových súťažiach. Dokonca prišli pomôcť aj " zahraniční seniorskí plavci ". Medailová štatistika 5 zlatých, 12 strieborných, 9 bronzových znamenala v celkovej štatistike počtu medailí 2. miesto. Medzi tých, ktorí vystúpili na stupne pre najlepších sa zaradili: Dinková Michaela, Mišíková Alexandra, Horňáková Nadine, Fekete Samuel, Sedlák Samuel, Ciesarová Simona, Grožajová Lea, Polák Adam, Krištofová Anna Maren, Poliačiková Kristína, Godarský Šimon, Gavran Lea, Jakubec Jakub.  Tvrdá práca počas celého tohto roku priniesla svoje ovocie a v budúcnosti sa ukáže, že táto cesta je určite tá správna a ešte viac našich plavcov sa bude tešiť a radovať z predvedených výkonov. Ďakujeme všetkým zúčastneným, samozrejme gratulujeme medailistom a tešíme sa už teraz na ďalší plavecký rok, ktorý začíname po zaslúženom oddychu. 
19.12.2022

Majstrovstvá SR starších žiakov v krátkom bazéne

Spišská Nová Ves hostila v dňoch 9 . - 11. 12. 2022 to najlepšie, čo máme na Slovensku v kategórii starší žiaci. Náš klub reprezentovalo spolu 18 plavcov a plavkýň, ktorí doslova ovládli krátky spišskonovoveský bazén. Vyplávali celkovo zo 117 štartov 102 osobných rekordov a toto stačilo na 29 medailových umiestnení. Štatistika 11 zlatých - 11 strieborných - 7 bronzových bola v celkovom poradí družstiev najlepšia. Medzi medailistov sa zaradili: Javorčík Jakub, Krištof Matiáš Ondrej, Očko Samuel, Kajan Maxim, Oselský Šimon, Macášek Jakub v individuálnych disciplínach a v štafetách sa pridali Ondrej Beňa a Miloš Kollár. Ďakujeme všetkým za kvalitnú reprezentáciu klubu a medailistom posielame obrovskú gratuláciu.
12.12.2022

M-SR mladších žiakov v krátkom bazéne

Prvý decembrový víkend nám priniesol Zimné majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v Šamoríne, na ktorých si zaplávalo našich 10 ORCAčov. Veľká gratulácia patrí všetkým našim plavcom, pretože si každý z nich, a to v každej jednej disciplíne vyplával nový osobný rekord. Bilanciu 73 štartov a 73 osobných rekordov sme tu v našej ORCA histórii ešte nemali. Špeciálnu gratuláciu si zaslúži Alexander Brisuda, ktorý svoje osobné rekordy, v individuálnych disciplínach 100 a 200 znak, okorenil aj ziskom bronzových medailí. V kolektívnych disciplínach - štafetách ORCAči slávili veľký úspech. Domov sme si priniesli 2-krát striebro a  3-krát bronz. Celkovo sme si teda domov doniesli 7 medailí, z toho 2-krát striebro a 5-krát bronz. Všetkým ORCAčom a ich trénerom ďakujeme. Archív swimrankings
06.12.2022

Majstrovstvá SR seniori a juniori

O takúto kolekciu bojovali naši seniori a juniori na Majstrovstvách SR v plávaní v karanténnom centre v Šamoríne. Za prísnych podmienok sa v dňoch 10. - 12. 12. 2021 uskutočnili zimné " majstráky na krátkom bazéne ", kde sa predstavilo 24 ORCA - čov. Celkovo sme absolvovali 173 individuálnych štartov  vo všetkých disciplínach, vekových kategóriách a 116 dohmatov bolo v osobných rekordoch. V jednom prípade dohmat, znamenal aj nový slovenský juniorský rekord ( Jakub Poliačik 200m VS 1:48,67 ). O dobrej pripravenosti svedčí aj medailová štatistika 6 - 9 - 13, o ktorú sa postarali: Kubo Poliačik, Lea Grožajová, Tino Gavran, Saša Mišíková, Kiko Obert, Peťo Salay, Samo Sedlák a Naty Králová. V konečnom poradí v rámci všetkých klubov sme v počte získaných medailí obsadili štvrté miesto. Takže ostáva poďakovať sa skvelú reprezentáciu klubu a pogratulovať medailistom.
13.12.2021

Stránky

Subscribe to ORCAB na MSR