5. a 6.kolo SPDP /Zemplínska Šírava, Košice

Za slnečného počasia sa dňa 17.8.2019 na Zemplínskej Šírave uskutočnilo 5. kolo slovenského pohára v diaľkovom plávaní, kde teplota vody mala 22 stupňov. Na tomto podujatí sa zúčastnilo 28 plavcov zo Slovenska, kde mali zastúpenie aj plavci z ORCAB. Na 5km trati zvíťazili vo svojich kategóriách Leonard Lajčuk a Jakub Poliačik. Na trati 3km zvíťazil Filip Polák, ktorý pridal na 5km trati 2. miesto. V ženskej kategórii sa na 2. mieste umiestnila Lucie Adámková.

O týždeň neskôr dňa 24.8.2019 pokračovalo v Košiciach 6. kolo slovenského pohára v diaľkovom plávaní pod názvom Jazerná desiatka, kde sa teplota vzduchu vyšplhala na 31 stupňov a teplota vody dosahovala 22,3 stupňov. Pretekov sa zúčastnilo 63 plavcov z celého Slovenska, z toho štyria plavci z ORCAB. Naši plavci pretekali na tratiach 3 a 5km. Na 3km trati vo svojej kategórii zvíťazil Filip Polák. Na trati 5km obsadil Jakub Poliačik 2. miesto tesne pred Filipom Polákom, ktorý skončil na 3. mieste. Na 5km nastúpili vo svojich kategóriách aj Bohuš Bošanský, ktorý sa umiestnil na 4. mieste a Volodymir Kashtanov obsadil 7. miesto.

Všetkým diaľkoplavcom gratulujeme a tešíme sa na posledné kolo slovenského pohára v DP, ktoré sa uskutoční v sobotu 21.9.2019 v Štúrove.

 



« späť