GALAVEČER Slovenskej plaveckej federácie

Na slávnostnom galavečere v hoteli NH Gate One v Bratislave vyhlásili zástupcovia Slovenskej plaveckej federácie ( SPF ) v piatok 10. februára 2017 najúspešnejších športovcov SPF za rok 2016. Ocenení boli aj významní jubilanti za prínos v rozvoji plaveckých športov a bola udelená špeciálna odmena pre účastníkov Olympijských hier 2016. Podujatie moderovala moderátorka a redaktorka Petra Ázacis.

 

Najlepšími plavcami Slovenska za rok 2016 sa stali Andrea Podmaniková z PIRANA SportClub Topoľčany a Richard Nagy z J&T Sport Team Bratislava, ktorého členom bol do 31.10.2016 a následne do 31.12.2016 športoval pod hlavičkou Vojenského športového centra DUKLA Banská Bystrica.

 

Na druhom mieste medzi ženami skončila Katarína Listopadová a tretie miesto obsadila naša Karolína Hájková. Strieborná trofej v mužskej kategórii putovala do rúk Mareka Botíka, bronzovú trofej si prevzal Tomáš Klobučník.

 

Víťazom kategórie Junior 2016 sa stal Tomáš Púchly z Plaveckého klubu STU Trnava a v rovnakom klube pláva a športuje aj víťazka kategórie Juniorka 2016 Barbora Tomanová.

Za Objav roka bol vyhlásený Adam Halas rovnako z Plaveckého klubu STU Trnava.

 

V kategórii Masters ženy zvíťazila Erika Mrázová , v kategórii Masters muži Martin Hlavatý.

 

V synchronizovanom plávaní sa tešili z prvého miesta v kategórii pár seniorky Jana Labáthová a Nada Daabousová.

Najlepšou juniorkou sa v disciplíne Sólo stala Diana Miškechová, ktorá zároveň spolu s Petrou Ďurišovou ovládla aj juniorskú kategóriu v disciplíne DUO.

Objavom roka sa stala Kristína Kvasňovská z klubu IUVENTA AQAUTIX, o.z.  

 

V FPD Slovenskom pohári družstiev 2016 dominovali na prvých dvoch miestach opäť bratislavské kluby.

Prvé miesto patrí klubu SPK Bratislava, druhý skončil Plavecký klub ORCA Bratislava. Ttretie miesto obsadil Plavecký klub STU Trnava. 

 

 

Event reference: 


« späť