HVIEZDAMI PODUJATIA SME TENTO ROK MY VŠETCI

ORCA CUP je najväčší medzinárodný plavecký míting na Slovensku s cieľom predstaviť na každom mítingu vždy nejakú svetovú hviezdu, ktorá by bola vzorom pre našu mládež a zároveň lákadlom pre širokú verejnosť.

 

V Karanténnom centre pre vrcholový šport sa už v priebehu zajtrajšieho dňa uskutoční prvý poldeň už dvadsiateho druhého ročníka toho medzinárodného mítingu, pre zaujímavosť prvý ročník sa uskutočnil už v roku 1988. Organizátori evidujú 216 športovcov, čo bohužiaľ predstavuje historické minimum spôsobené úpravou kategórií a obmedzením športovcov z dôvodu COVID-19, pre porovnanie v roku 2019 štartovalo 848 športovcov.

 

Účasť potvrdilo 50 klubov zo 4 krajín - Slovenska, Česka, Slovinska a Ukrajiny. Medzi najväčšie hviezdy mítingu patrí dvojica českých a dvojica slovinských reprezentantov. Jan Čejka juniorský majster sveta a majster Európy v znakových disciplínach, Adam Hlobeň bronzový na juniorských majstrovstvách Európy v disciplíne 200m motýlik. Slovinsko reprezentujú Bau Martin, účastník OH 2016, voľný spôsob 1500m a Fain Katja, bronzová na majstrovstvách Európy juniorov. Zo Slovákov bude štartovať top 14 reprezentantov, ktorí majú splnené limity z vrcholných podujatí v seniorských, či juniorských kategóriách.

 



« späť