Na GRAND PRIX BRNO vyplávala Karolína Hájková nový seniorský rekord SR

Na kvalitne obsadenom mítingu GRAND PRIX BRNO 2014, ktorý sa konal 15. - 16. 11.2014, sa pod hlavičkou klubu alebo pod hlavičkou SVK predstavilo 9 našich plavcov. Hoci sa na stupienky víťazov postavili len dvaja z nich, a to Karolína Hájková (2. miesto, 50m znak) a Lucia Šimovičová (3. miesto, 100m voľná spôsob), všetci si vylepšili svoje osobné rekordy.

Na tomto podujatí mali slováci poslednú šancu splniť limit na Majstrovstvá sveta v krátkom bazéne 2014, ktoré sa uskutočnia v katarskej DOHE. Aj PK ORCA Bratislava mala v boji o miestenku ešte dvoch svojich najlepších plavcov.

Iba sedemnásť ročná Karolína Hájková, zverenkyňa Karola Máčika, zvládla štart v svojej hlavnej disciplíne 200m znak na výbornu. Čas 2:10,97 z poobedného finále bol novým seniorskym rekordom SR a zároveň aj A-limitom na Majstrovstvá sveta.

Splniť limit sa podarilo aj Matejovi Kuchárovi, jeho čas 0:27,52 z ranných rozplávb stačil na splnenie B limitu, no vzhľadom k tomu, že na Slovensku majú  v danej disciplíne splnení A limit dvaja plavci (Marek Botík, Tomáš Klobučník) na Majstrovstvách sveta ho neuvidíme.

Všetkým plavcom gratulujeme a prajeme všetko naj do ďalšej prípravy.

 

 



« späť